国際食料セミナー 配布資料
International Food Seminar

 

世界の食料需給と日本農業
Contemporary Global Food Supply and Demand and Prospective Directions of Japanese Agriculture

第一部

世界の食料需給とそのメカニズム
---世界に食料危機は来るか?

The Mechanism of the Global Food Supply and Demand:?
Is Food Crisis Coming, and What's the Role of Japan......?

伊東正一 九州大学名誉教授

S. Ito, Ph.D.
Professor Emeritus, Kyushu University

第二部

世界の日本食ブームと日本産農産物の輸出 
―コメを中心に―

The Global Booming of Japanese Food and Agricultural Exports from Japan -- Focusing on Rice --

齋藤 文信 秋田県農業試験場 主任研究員

F. Saito, Ph.D.
Akita Pref. Agricultural Experiment Station

日本の持続可能な水稲生産技術(収量性、品質) の展望を描く

Perspectives of Sustainable Rice Production Technology for Yields and Taste-Quality

松江 勇次 天津農学院教授・元九州大学特任教授

Y. Matsue, Ph.D.
Professor, Tianjin Agricultural University,
former Research Professor, Kyushu University

これからの日本農業: 世界に挑め!

What to do with Agriculture in Japan…?
Challenge and Explore the World Markets?

伊東 正一 九州大学名誉教授

S. Ito, Ph.D.
Professor Emeritus, Kyushu University