国際食料セミナー 配布資料
International Food Seminar
世界の食料需給と日本農業
Contemporary Global Food Supply and Demand and Prospective Directions of Japanese Agriculture
第一部 | 世界の食料需給とそのメカニズム The Mechanism of the Global Food Supply and Demand:? |
伊東正一 九州大学名誉教授 S. Ito, Ph.D. |
|
---|---|---|---|
第二部 | 世界の日本食ブームと日本産農産物の輸出 The Global Booming of Japanese Food and Agricultural Exports from Japan -- Focusing on Rice -- |
齋藤 文信 秋田県農業試験場 主任研究員 F. Saito, Ph.D. |
|
日本の持続可能な水稲生産技術(収量性、品質) の展望を描く Perspectives of Sustainable Rice Production Technology for Yields and Taste-Quality |
松江 勇次 天津農学院教授・元九州大学特任教授 Y. Matsue, Ph.D. |
||
これからの日本農業: 世界に挑め! What to do with Agriculture in Japan…? |
伊東 正一 九州大学名誉教授 S. Ito, Ph.D. |