目 次
ページ
|
|
|
|
論文 1. 国際作物間競争の時代:--瀬戸際に立つコメ-- 2. コメ消費の減少 3. 将来のコメ需給予測 4. まとめ: 需要の開発が課題 |
|
2. 下げ止まらない日本のコメ消費減退と今後の見通し ・・・・・・・・・・・・・・・・・・
加古 敏之 1. はじめに 2. 日本の経済発展とコメ経済の変容 3. コメ需要に影響を及ぼす要因 4. コメ需要の将来予測 5. 政府のコメ消費拡大対策 |
|
3. Dilemmas and Challenges
of Korean Rice Economy after the Rice Negotiation
1. Introduction
2. Importance of Korean Rice Economy
3. Review of Rice Negotiation Results
4. Structure of Rice Model and Estimation
5. Impact of the Rice Negotiation and Dilemmas
6. Concluding Remarks |
|
4. Trend in Rice consumption in Thailand ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ Somporn Isvilanonda 1. Introduction 2. Economic development,
population growth and household food expenditure 3. Household rice consumption 4. Rice
production , export and farm price movement 5. Domestic
rice availability 6. Industrial Rice Usage 7. Conclusion |
|
5. 発芽玄米の魅力とコメ消費拡大への貢献 ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ 茅原 紘 1. 発芽玄米の魅力 2. 発芽玄米中の主な有効成分とその効能 3. 発芽玄米関連記事 |
|
|
|
7. タイ・ベトナムにおけるコメ加工品開発 ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・ 石川 行弘 1. はじめに 2. タイにおけるコメ加工品 3. ベトナムにおけるコメ加工品 4. コメ製品の発展する可能性はあるか |
|
8. WTO/FTA Negotiation
and Recent Trend of Rice Market ・・・・・・・・・・・・・ 加賀爪 優 1. Introduction 2. Reform of Rice Distribution
System 3. Situation of Rice Import and
Reserve stock 4. Determining Factors of Rice
Consumption Demand |
|